Saudiarabiens nya förklaring till Khashoggis död: halkade på ett bananskal

Mohammed Bin Salman. Källa: Wikimedia Commons

TURKIET/SAUDIARABIEN Historien om journalisten Jamal Khashoggis försvinnande tar nu ytterligare en vändning. Nu hävdar den saudiska regimen att Khashoggi i själva verket halkade på ett bananskal inne på konsulatet, slog i huvudet och avled på stört. – Vi ville inte gå ut med den här historien eftersom vi inte ville dra någon skam över familjen, säger den saudiske kronprinsen Mohammed Bin Salman i ett officiellt uttalande, som också menar att det i Saudiaraben anses lite bögigt att halka på bananskal.

Efter att först ha nekat till journalisten Jamal Khashoggis försvinnande på det saudiska konsulatet, och sedan hävdat att Khashoggi avled av misstag under ett slagsmål, ändrar nu den saudiska regimen sin historia en tredje gång. I ett officiellt uttalande hävdar man att Khashoggi i själva verket halkade på ett bananskal inne på konsulatet, slog i huvudet och avled på stört.

– Vi ville inte gå ut med den här historien eftersom vi inte ville dra någon skam över familjen, säger den saudiske kronprinsen Mohammed Bin Salman i ett officiellt uttalande, som också menar att det i Saudiaraben anses lite bögigt att halka på bananskal.

I samma uttalande berättar Mohammed Bin Salman att en medarbetare på det saudiska konsulatet halkade på samma bananskal när han bar på en massa moraknivar, som sedan föll ner och råkade stycka Khashoggis kropp.

– Medarbetaren som bar på moraknivarna har fått sparken med omedelbar verkan, säger Bin Salman, som också meddelar att en utredning tillsatts för att finna vem det var som kastade bananskalet och tillsvidare upprättat en ’inga-bananer’-policy på saudiska konsulat runt om i världen.

USA:s president Donald Trump säger att han finner saudiernas nya förklaring till händelseförloppet trovärdig.

– Jag tror på deras förklaring, att dö genom att halka på ett bananskal är verkligen bögigt, säger Trump i ett officiellt uttalande.