SD: Inför diet för kakao- och saffransintoleranta

Bild: Wikipedia

Mitt i den politiska turbulens som har uppstått i riksdagen, kommer nu Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof med ett nytt förslag. Svenska elever ska kunna ha möjlighet till att konsumera en kakao- och saffransfri diet, enligt Jomshof.

Sverige har ännu inte bildat ny regering, vilket pekar på att landets politiker kommer utlysa nyval för att kunna stabilisera det politiska läget i landet. I ett försök att vinna nya väljare inför ett eventuellt nyval, kommer nu Sverigedemokraternas partisekreterare med ett nytt förslag.

”Elever på svenska grundskolor har länge haft möjlighet att konsumera en laktosfri diet i våra svenska skolors matsalar. Detta anser vi Sverigedemokrater vara diskriminerande mot den svenska majoritetsbefolkningen. Majoriteten av Sveriges befolkning består av vita människor. Produkter som är rika på laktos är vita. Att man under över tjugo års tid kunnat anspela på ett hat mot en folkgrupp, anser vi vara ett klart resultat av en ansvarslös migrations- och assimilationspolitik som har existerat i Sverige. Därför vill vi nu erbjuda fler alternativ till barnen i detta avlånga land. Vi vill att elever ska kunna säga ifrån, och att eleverna via sina elevråd ska kunna se till att deras skolor slipper produkter fyllda med kakao, som till exempel O’boy. Färgen som denna dryck bär gör många svenska obekväma. Likaså bör svenska elever även kunna ha den demokratiska friheten att få avsäga sig saffran, som tyvärr har infiltrerat många av våra maträtter som vi konsumerar under juletider. Saffran har, som bekant, sitt ursprung i Mellanöstern, vilket gör att våra ungdomar löper stor risk att få sina tarmar ofrivilligt islamiserade. Därför vill vi nu införa denna möjlighet för Sveriges ungdomar, så vi kan säkra en fri, demokratisk och svensk framtid för detta land” säger Jomshof.

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfvén, kom snabbt med ett finurligt svar, då han avfärdade förslaget som ”käbbel”. Miljöpartiets Gustav Fridolin tyckte förvisso att det ur ett miljöperspektiv vore bra om svenska skolor slutade importera kakao och saffran, men enligt säkra källor påverkade fenomen såsom ”svensk ängslighet” och ”konflikträdsla” hans utlåtanden. Med risk för att framstå som rasist, stod Gustav Fridolin fast vid att utan kakao och saffran, hade Sverige inte haft någon framtid.

Förslaget väntas behandlas så fort Sverige bildat ny regering. Enligt pålitliga källor kommer detta ske ”när som helst”.