SD vill införa nakentvång i bastun: ”osvenskt att inte vara nakenfis”

Mattias Karlsson. Bild: Johan Fredriksson/Creative Commons

SVERIGE I ett nytt förslag från partiledningen meddelar Sverigedemokraterna att man vill införa nakentvång i bastun på gym och i badhus. Detta i ett försök att främja integrationen och få fler invandrare att anamma svensk kultur in på bara skinnet. – Det är osvenskt att inte vara nakenfis, säger SD:s gruppledare Mattias Karlsson i ett officiellt uttalande.

I ett försök att få fler invandrare och även infödda svenskar att värna om svensk kultur presenterar Sverigedemokraterna idag ett förslag om att införa nakentvång i bastun på svenska gym och i badhus. Detta menar partiet ska främja integrationen och få fler invandrare att anamma svenska seder.

– Det är osvenskt att inte vara nakenfis i bastun, säger SD:s gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson i ett officiellt uttalande.

I förslaget ingår också lanseringen av bastuvakter, en ny polisiär roll vars uppgift kommer vara att stå utanför bastun och tvinga av och samla in plaggen från alla de som försöker gå in med badkläder eller badlakan. Dessa bastuvakter kommer till en början enbart att verka vid offentliga bastuhus, men Karlsson utesluter inte ett förbud på badkläder även i privat bastu.

– Att basta med badkläder borde vara förbjudet överallt och om man ser någon som gör det bör man genast kontakta myndigheter, säger Karlsson, trots att lagen ännu inte trätt i kraft.

Även om lagförslaget inte går igenom tycker Karlsson att det är civilsamhällets ansvar att få fler att ta av sig baddräkten och badbyxorna i bastun, vilket han menar bör vara uppnåeligt genom grupptryck, snärtningar med handduk och diverse utrop som: ”visa kuken!”, allt efter klassisk, svensk omklädningsrumstradition. Därutöver uppmuntrar han den manliga delen av befolkningen att ägna sig mer åt bastulekar som den klassiska leken ’helikoptern’, där en man snurrar sin penis i ökande takt 360 grader som en helikopter, ofta i sällskap av andra. Karlsson menar att leken skapar en känsla av solidaritet och nationellt broderskap.

– Det var så vi i de fyras gäng, Jimmie, Kenth, Björn och jag, lärde känna varann. Vi ställde oss på rad och gjorde helikoptern medurs i bastun. Där och då byggdes en vänskap och manlig gemenskap som kommer vara för alltid, säger Karlsson.