Skola förbjuder användning av ordet hora: ”det heter faktiskt entreprenör”

Skolan. Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE En skola i Midsommarkransen söder om Stockholm förbjuder sina elever från att använda ordet hora. – Jag tycker inte man ska kalla någon för hora, det heter faktiskt entreprenör, säger skolans rektor.

Töntskolan i Stockholmsförorten Midsommarkransen har lagt ett förbud på elever att använda ordet hora. Anledningen är att rektorn tycker det ger en felaktig bild av yrkesgruppen.

– Jag tycker inte man ska kalla någon för hora, det heter faktiskt entreprenör, säger rektorn, som föredrar att vara väldigt anonym.

Vidare menar rektorn att så kallad ”kroppsentreprenör” är ett gammalt och hedervärt yrke som bör betraktas med större respekt.

– Inte för att skryta men jag är faktiskt själv lite av en entreprenör, and I freaking love it! säger rektorn.

Ett gäng lärare på skolan tar dock avstånd från ledningen och ställer sig kraftigt emot rektorn som man menar är naiv angående entreprenörskap. Tillsammans har de skapat hashtagen #intedinentreprenör.

– All form av entreprenörskap är våldtäkt, säger en av lärarna.

 

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.