Skrattmås anklagad för att måla blackface – blir deplattformerad från badbryggan

Foto: Åsa Berndtsson / CC BY 2.0

DEPLATTFORMERING Den klassiska skrattmåsen har blivit anklagad för att måla blackface. Skrattmåsen blir nu deplattformerad från badbryggan av andra måsar som inte längre vill veta av honom. – Jag har ingenting med den rassemåsen att göra, säger en ängslig, vit medelklassmås.

Skrattmåsen är den senaste arten att falla offer för cancel culture. Efter att ha anklagats för att måla huvudet med blackface blir nu skrattmåsen deplattformerad från det vanliga måshänget vid fiskeriet och utesluts även från badbryggan och sandstranden. När Folkhemseliten talar med andra måsar är de tydliga med att ta avstånd från skrattmåsen.

– Jag har ingenting med den rassemåsen att göra, säger en ängslig, vit medelklassmås, som menar att han bara vill ge föda åt sin familj och inte ställa till med trubbel.

– Målar man blackface förtjänar man inte längre att kalla sig för mås, säger en trut som nyligen avtaggat sig själv från alla bilder tillsammans med skrattmåsen på Facebook.

Efter anklagelserna har skrattmåsen även fått sitt instagramkonto och twitterkonto avstängt. Enligt de båda sociala medier-plattformarna har skrattmåsens ansikte varit rasistiskt mot kråkor, skator och korpar. Vidare har djurrättsorganisationen PETA klargjort att det hädanefter är okej att döda och tortera den lilla rassefågeln, samt använda dess fjädrar som utsmyckning.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.