Stort huliganbråk utbröt efter derbyt – supportrar slogs på kommentarsfält på Instagram

Foto: Anders Henrikson / CC BY 2.0

FOTBOLL Efter gårdagens derby mellan Hammarby och AIK utbröt ett stort huliganbråk firmorna emellan. Huliganerna träffades på ett kommentarsfält på Instagram där de slog varandra sönder och samman med stört taskiga kommentarer. Totalt tio huliganer vårdas nu på sjukhus för svåra psykologiska skador.

Igår ägde säsongens första allsvenska stockholmsderby rum inför tomma läktare på Tele2 Arena då Hammarby tog emot AIK. Efter matchen utbröt ett stort huliganbråk, men istället för att mötas IRL träffades lagets firmor på Instagram där de kastade jättedumma kommentarer på varandra och stod för stor skadegörelse i kommentarsfälten. Bråket varade i 10 minuter innan polisen kom in och lyckades skingra på bråkstakarna varav vissa blev arresterade och några smet vidare till andra kommentarsfält på svenskafans.com, Flashback och 4chan. När kvällen var slut hade huliganerna satt nästan hela svenska internet i brand.

Bland kommentarerna som kastades återfanns allvarliga förolämpningar så som ”Styltbralla”, ”Klåpare”, ”Tölp”, ”CP-barn”, ”Sockenmongo” och ”Gårdare”. Efter fajten fick tio personer föras till sjukhus där de fortfarande vårdas med allvarliga psykologiska skador.

Polisen ser mycket allvarligt på gårdagens händelser och meddelar att klubbarna måste stå för hela kostnaden för skadegörelsen i kommentarsfälten. Polisen meddelar också att om det fortsätter så här kommer man vidta åtgärder enligt den så kallade ”villkorstrappan”, där nästa steg är spel inför tomma instagramkonton.

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.