Tegnell förklarar strategin: ”vi valde att i ett tidigt skede lämna walkover”

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

CORONA Under coronapandemin har många undrat över vad som egentligen varit Sveriges strategi. Nu förklarar statsepidemiologen Anders Tegnell vad som varit grundbulten i den svenska taktiken. – Vi kände redan från början att vi höll på att förlora, därför valde vi att i ett tidigt skede lämna walkover, säger Tegnell.

Den svenska strategin för att få bukt med coronapandemin har ifrågasatts både av inhemska och utländska bedömare. Statsepidemiologen Anders Tegnell väljer nu att förklara den svenska strategin, och varför det har gått som det har gått.

– Där kring februari-mars valde vi att ta det piano pga skönt, men trots det kom smittan hit. När den väl kom kände vi redan från början att vi höll på att förlora, därför valde vi att i ett tidigt skede lämna walkover, säger Tegnell.

Tegnell tycker att när man väl ligger under är det bäst att ge upp.

– Det är bara pinsamt att förlora när man försöker vinna. När andra länder nu påpekar att vi har förlorat kan vi ju bara säga: ”Lol, vi försökte inte ens. Det är ni som är töntar som försöker”, säger Tegnell.

Enligt Tegnell är det här en devis han levt efter hela sitt liv.

– Om du aldrig försöker vinna, kan ingen mobba dig för att vara en förlorare, säger ”Teggis”, som han också kallas.

 

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.