Tegnell ser fram emot uppföljaren: ”blir fett spännande med covid-20”

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

CORONA Statsepidemiologen Anders Tegnell har blivit rikskändis under rådande pandemi där han fått den manliga huvudrollen. Nu är han sjukt taggad inför uppföljaren. – Det blir fett spännande med covid-20, jag tror den kan bli lika bra som Terminator 2, säger Tegnell.

Under coronpandemin har Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell blivit rikskändis. I Sverige har Tegnell nämligen fått den manliga huvudrollen vilket lett till väldigt mycket scentid. Redan nu ser huvudrollsinnehavaren fram emot uppföljaren.

– Det blir fett spännande med covid-20, som uppföljare tror jag den kan bli lika bra som Terminator 2 eller Aliens, säger Tegnell.

Än så länge är det dock oklart om Tegnell kommer få huvudrollen till uppföljaren, eller om han kommer ersättas. Rykten gör gällande att Björn Olsen castats för rollen, och Joacim Rocklöv från Umeå Universitet har även han uttryckt intresse. När Folkhemseliten frågar producenten och casting director Stefan Löfvén är han dock fåordig.

– Det viktigaste är att dom gör ett bra jobb och att jag kan ta åt mig all ära, säger Steffe, som till nästa gång hoppas på en eller flera Guldbaggar samt Oscarsnominering.

Regissören Johan Carlson, som också är Folkhälsomyndighetens generaldirektör, är inte heller säker på att han återvänder till uppföljaren.

– Det viktigaste för mig är konstnärlig frihet och att jag får jobba med de skådespelare som jag tycker passar projektet, säger Carlson.

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.