Tegnells replik till kungens kritik: ”Han kanske är kung men det är jag som är kingen”

Bilder: Skärmdumpar från SVT

SVERIGE Tidigare i veckan sa kungen att Sverige har misslyckats med sin coronastrategi. Nu svarar Anders Tegnell på monarkens kritik. – Han kanske är kung men det är jag som är kingen, säger Tegnell och gör ”Westside”-tecknet med sin högerhand.

I programmet Året med kungafamiljen uttalade sig Kung Carl XVI Gustaf negativt om den svenska coronastrategin och menade på att vi har misslyckats. Statsepidemiologen Anders Tegnell, mästerarkitekten bakom Sveriges strategi, tar dock lätt på den kungliga kritiken.

– Han tror han är nåt bre men egentligen är han en fucking nolla. Han kanske är kung men det är jag som är kingen, säger Tegnell och gör ”Westside”-tecknet med sin högerhand.

Tegnell påstår också att han har mer streetcred och cash flow än Hans Majestät, vilket bland annat manifesterar sig när han möter folk på gatan.

– Så fort jag möter nån shuno på gatan så håller dom direkt två meters avstånd. För dom vet att om dom inte följer mina rekommendationer, så kommer jag behöva ge ÄNNU HÅRDARE rekommendationer, säger Tegnell och gör sedan en mic drop.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.