Thorsten Flinck blir nya Ica-Stig

Bild: Wikimedia Commons

REKLAM Loa Falkman meddelade nyligen att han slutar som Ica-Stig. Han ersätts nu av Thorsten Flinck som kommer att bidra till en mörkare, mer gritty version av Ica-reklamen där Ica-Stig kämpar med drogproblem och inre demoner samtidigt som han hamnar i regelbundna slagsmål med romerna utanför butiken.

Tidigare i veckan meddelades det att Loa Falkman slutar som Ica-Stig. Nu står det klart att han ersätts av Thorsten Flinck.

Skådisen från bland annat Sökarna kommer att vara del av en ny, mörkare reboot av Ica-reklamen där Ica-Stig kämpar med drogmissbruk och sina inre demoner samtidigt som han försöker driva en Ica-butik med fallande försäljning i en dyster utflyttningsort.

– Vi tänker lite Batman Begins möter Requiem for a Dream fast med Ica-reklamen, säger en av grundarna bakom reklamserien, som föredrar att vara anonym.

Utöver sina drogproblem blir Ica-Stig ständigt beskylld för att sno matvaror från sin egen butik. Dessutom hamnar han i regelbundna slagsmål med de romska tiggarna utanför butiken.

I första avsnittet av den nya Ica-reklamen kommer Ica-Stig, spelad av Flinck, att ge Paul sparken i ett fylleslag på firmafesten. Följande morgon hämnas Paul genom att teama upp med romerna och storma butiken samtidigt som de ropar sitt krigsvrål: ”Tjena! Hej hej!”

I vredesmod häver då Stig ur sig en massa glåpord om romer och lägger sedan upp en fruktansvärt rasistisk Facebook-status som gör att han blir deplattformerad på livstid, varpå han blir en tangentsbordskrigare på Flashback och förkämpe för yttrandefriheten på nätet.

Till slut lyckas han dock återerövra butiken från romerna och avrättar sedan Paul genom arkebusering framför övriga medarbetare för att ”sätta ett exempel”.

Manusförfattaren bakom reklamen är mycket nöjd.

– Härmed fortsätter vi vara relevanta genom att belysa viktiga samtidsfrågor som alkoholism, droger, raskrig, deplattformering, tiggeri och offentliga avrättningar på arbetsplatsen. Det visar att vi vill fortsätta vara en del av samhällsdebatten och nå människor genom att relatera till typiska vardagsproblem.

Rebooten av reklamserien kommer att regisseras av Daniel Fridell. Han har tidigare gjort mästerverk som Sökarna och 30:e november.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.