Ungdomslag i fotboll tvingas ha avancerat gruppsex inför varje match: ”stärker lagandan”

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE I veckans Uppdrag Granskning avslöjas att ett ungdomslag i fotboll tvingas utföra avancerat bögsex inför varje match. Detta för att stärka gruppmoralen och få spelarna att känna större tillit till varann. – Ingenting stärker lagandan mer än avancerat gruppsex män emellan, säger lagets tränare, Gonas Jardell, till Uppdrag Granskning. Klubben där detta försegår är än så länge anonym, men namnet börjar på ’Dj’ och slutar på ’urgården’.

Den här veckan avslöjade Uppdrag Granskning att ett fotbollslag i Ungdomsallsvenskan, vars namn börjar på ’Dj’ och slutar på ’urgården’, gjort det till rutin att i grupp utföra avancerat bögsex inför varje fotbollsmatch. Rutinen infördes av tränaren Gonas Jardell, i syfte att föra samman gruppen och öka tilliten lagkamraterna emellan.

– Ingenting stärker lagandan mer än avancerat gruppsex män emellan, säger Gonas Jardell till Uppdrag Granskning.

Enligt Jardell ska tilltaget haft önskad effekt, och bland annat lett till mer passningsspel inom laget och fler gjorda mål. Det har också lett till att allt fler spelare börjat tappa tvålen i duschen efter matchen och att spelare börjat dela säng vilket dragit ner klubbens hotellkostnader.

– För oss har bortamatch fått en dubbel innebörd, säger Jardell.

Avslöjandet från Uppdrag Granskning har fått blandade reaktioner. TV4:s fotbollsexpert Olof Lundh ställer sig positiv till metoden och tycker att varje fotbollslag borde tillämpa obligatoriskt gruppsex från tidig ålder för att på så sätt eliminera den utbredda homofobin inom sporten. Hasse Backe, en annan expert i TV4 och tidigare fotbollstränare, ställer sig dock negativ till tilltaget.

– Jag tycker det är lite väl bögigt, säger Hasse Backe i ett officiellt uttalande.