VALGUIDEN: Det här vill Socialdemokraterna, EGENTLIGEN

Bild: Wikimedia Commons

Inte bestämt dig för vad du ska rösta på än? Lugn. Sista veckan inför valet hjälper Folkhemseliten dig genom att kort summera vad varje parti vill göra med vårt samhälle. Det här är vad Socialdemokraterna vill, EGENTLIGEN.

Socialdemokraterna går just nu igenom en kris där man börjat tappa sina mest trogna väljare till Sverigedemokraterna, samt en hel del mer vänsterorienterade väljare till Vänsterpartiet. Om man skulle likna Socialdemokraterna vid sunnimuslimer så är Sverigedemokraterna i så fall shiamuslimer, och splittringen skedde egentligen efter att partiets helige profet, Olof Palme, avlidit.

Just nu verkar Socialdemokraterna stå lite överallt men samtidigt ingenstans. Därför har Folkhemseliten hört av sig till sossarnas kansli för att veta vad de egentligen vill göra med landet. Sossarna svarar så här:

”Socialdemokraterna har alltid haft makten och vill fortfarande ha makten. Därför gör vi vad som helst för att fortsätta ha makten.”

Partiprogram:

  • Ge den socialdemokratiska ärkebiskopen Göran Greider livstidskontrakt i Morgonstudion på SVT.
  • Bygga ett mausoleum i TV-huset på Gärdet så att Göran Greider även efter sin död kan fortsätta vara med i Morgonstudion på SVT.
  • Fortsätta kalla SD för rasister, samtidigt som man genomför hela deras politik.
  • Sätta ännu tyngre kedjor på slavarna i Miljöpartiet, så de aldrig lämnar sina röda kolonialherrar.
  • Tvinga Göran Persson att göra politisk comeback, så den feministiska retoriken kan vägas upp med en hederlig gammal buffel.
  • Göra det obligatoriskt i skolan att lära sig den socialdemokratiska trosbekännelsen: Det finns ingen gud utom Per Albin Hansson och Olof Palme är hans profet.
  • Använda en jättelik hov vid strategiska platser som utanför Ullareds köpcentrum eller Boda Camping för att fånga in de väljare som lämnat partiet för Sverigedemokraterna.
  • Fånga in de väljare som lämnat partiet för Sverigedemokraterna genom att spela Lasse Stefanz på högsta volym vid en strategiskt utvald position i de småländska skogarna, där man dessutom placerat ut ett lockbete i form av sill, folköl och Ahlgrens bilar. Man har också placerat ut en stor, fet björnsax som man fäller ihop efter att ha lockat till sig de små liven, så de lär sig att aldrig mer välja bort S för SD.