VALGUIDEN: Det här vill Vänsterpartiet, EGENTLIGEN

Bild: Wikimedia Commons

Inte bestämt för vad du ska rösta på än? Lugn. Sista veckan inför valet hjälper Folkhemseliten dig genom att kort summera vad varje parti vill göra med vårt samhälle. Det här är vad Vänsterpartiet vill, EGENTLIGEN.

Vänsterpartiet är ett parti vars grundläggande värdering är att alla människor är lika mycket värda, men att den store ledaren Jonas Sjöstedt är lite mer likvärd än alla andra (trots att han är en vit, cisgendered man). Myten gör gällande att en stjärna föddes på himlen dagen den store ledaren föddes, en röd femuddig stjärna skapad av blodet, svettet och tårarna från det heliga folket i arbetarklassen. Jonas Sjöstedt är själva personifieringen av det illröda arbetarblodets innersta vilja. Blodprover har nämligen visat att Jonas Sjöstedt har 100 % genuscertifierat arbetarblod, även om det också visat sig vara HIV-positivt.

Vänsterpartiet vill ta makten från eliten, som representeras av storföretagarna, och ge den till folket, som representeras av Jonas Sjöstedt. På så sätt kommer det inte längre finnas människor som har det bättre och sämre, utan alla kommer ha det lika uselt. För varför ska några personer ha det bättre än andra, när alla kan ha det lika dåligt?

Det här vill Vänsterpartiet:

  • Påbörja övergången till 6 minuters arbetsdag.
  • Kastrera den förre partiledaren Lars Ohly så han inte blir #metoo:ad igen.
  • Beslagta produktionsmedlen av O’boy så att det aldrig mer blir O’boy-brist i landet.
  • Ersätta Arbetsförmedlingen med ett nytt ämbetsverk vid namn Kul Arbetsgemenskap, förkortat KULAG.
  • Lösa flyktingfrågan genom att införa planekonomi inspirerad av föregångslandet Venezuela, vilket precis som i Venezuela kommer leda till att folk flyr från landet istället för till det.
  • Bygga ett jättelikt altare mitt på Medborgarplatsen i Stockholm för att offra oskulder ur borgarklassen till Hans Guds Helige Nåde, Karl Marx. Fungerar väldigt effektivt när ekonomin går dåligt, och när O’boyen är slut.
  • Förbjuda vinster i välfärden. Ty det viktigaste är inte att vård och skola fungerar, det viktigaste är att de inte är lönsamma.
  • Förbjuda all porr så länge det inte handlar om porr skapad av och för rasifierade, funktionsvarierade, muslimska transpersoner.
  • Motverka sexism genom att skapa en ny kvinnlig underrättelsekommission, KUK, för att ta fast alla manssvin därute. För det finns inget som skrämmer manssvin lika mycket som KUK.