VÄLKOMMEN TILL FOLKHEMSELITEN! – Intervju med nya medarbetaren Kerim Hrustanovic

Bild: Facebook

I höst har det gått 1 år sedan Folkhemseliten bildades. Under den tiden har mycket av feedbacken vi fått handlat om att vi borde kvotera in en bosnier. Därför är det nu precis vad vi har gjort. Varmt välkommen säger vutill Norrköpingsbaserade komikern Kerim Hrustanovic, som nu ska bidra med artiklar och spridandet av Fake News! Här följer 5 korta frågor som Kerim fick svara på:

 

Kerim, du är alltså både muslim och bosnier. Är du inte rädd för att Oliver anställt dig som alibi för att fortsätta sprida sin dunkla, rasistiska propaganda?

Precis som Ayan Hirsi Ali eller Maajid Nawaz, lider jag av ett extremt mindervärdeskomplex, vilket inte gör det till något problem att jag blir Olivers nyttiga idiot i detta sammanhang. Som muslim bör jag ha principer som jag ska hålla mig fast vid, men dessa blåses bort så fort jag får pengavittring eller chans till publicitet. Jag gör allt för att bli accepterad av den vita mannen, vilket är ganska paradoxalt med tanke på att jag själv är vit. Jag har dock fått höra att min religiösa tillhörighet automatiskt gör min hy mörkare på ett metafysiskt plan.

 

Innan du anställdes bestod Folkhemseliten till 100 % av män och i och med din ankomst är nu procentsatsen dubbelt så hög. Tror du att Oliver är sexist?

Det är lite svårt att svara på den frågan. Jag kan dock offra mig för företaget och börja identifiera mig som kvinna, för att jämna ut den demografiska representationen. Jag tänker vara kvinna under ett par veckor, och vi får då se om Oliver kommer behandla mig på ett sexistiskt vis. Först efter den perioden kan jag svara på er fråga.

 

Du är inte bara bosnier, du lider också av taldefekten östgötska. Hur upplever du att fördomarna mot er som lider av denna taldefekt är i dagens samhälle?

Ödets lott har inte varit skonsam mot mig. Först föds jag som muslim och bosnier, och sedan valde mina föräldrar att flytta till Östergötland. Detta har begränsat mig väldigt mycket. Jag kan till exempel inte få jobb inom komedibranschen eller radiobranschen på grund av min dialekt. Jag har endast erbjudits tjänster hos SR:s filialer i Boxholm eller Motala. Vem vill bo där, liksom? Till och med Finspång är bättre. Jag har även upplevt att jag diskriminerats på Stockholms stand-up scen, då både publik och komiker inte kan avgöra om jag skämtar eller bara för en neutral monolog.

 

Är det sant att alla muslimer äter hummus till frukost, lunch och middag?

Ja. Sedan lägger vi till lokala maträtter från de regioner vi kommer ifrån. För min del innebär det att jag äter hummus med bönor, lammkött och lök. Gaserna i som svävar runt i muslimernas magar gör oss extra griniga och arga, vilket kan vara en förklaring till varför så många muslimer radikaliseras från en ung ålder.

 

Världens mest lärda muslim är med största sannolikhet Sinéad O’Connor, vem tror du skulle vinna i en wrestlingmatch mellan henne och Lars Vilks?

Jag har en stor respekt för Sinéad som Mufti inom den muslimska världen, men jag tror faktiskt att Lars skulle ta hem denna strid, då han inte bara är kunnig inom MMA. Han kommer använda sig av sitt hemliga vapen, nämligen hans vita, manliga heterosexualitet. Jag har hört att detta fenomen till och med kan stoppa kärnvapenstater som Nordkorea eller Pakistan.