Vapenstölderna på Regeringskansliet genomfördes av Jönssonligan

Regeringskansliet på Rosenbad. Foto: Arild Vågen / Wikimedia Commons

SVERIGE I år har det skett inte mindre än tre vapenstölder på Regeringskansliet. Nu står det klart att det är den beryktade Jönssonligan som ligger bakom kupperna, där gängledaren Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson med hjälp av sina kumpaner ”Vanheden” och ”Dynamit-Harry” ska ha genomfört en plan planerad in i den minsta detalj.

Under 2019 har inte färre än tre vapenstölder skett på Regeringskansliet, där pistoler av märket Glock ska ha stulits. Via en livesändning på Youtube (som i efterhand plockats ner från sajten) har nu den beryktade Jönssonligan genom sin ökände ledare Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson tagit på sig stölderna, som enligt honom ska utförts enligt en plan planerad in i den minsta detalj.

Enligt ”Sickan” ska hans kumpaner ”Vanheden” och lättölsjihadisten ”Dynamit-Harry” varit med på kuppen, varav ”Vanheden” ska ha beskrivit originalplanen som ”lysande”.

Jönssonligan är än så länge på fri fot och vad som har hänt med pistolerna är oklart, men rykten gör gällande att de ska ha sålts vidare till den mäktige finansmannen Wall-Enberg. Folkhemseliten har nått Wall-Enberg via telefon som vägrar kommentera uppgifterna.